Categorii


Newsletter


 

Garantia produselor


Conditii generale de garantie (pentru produsele vandute cu garantie SILSTAR)

Garantia este conforma cu Legea 449/2003 privind vanzarea si garantia produselor, cu Legea 296/2004 privind Codul Consumului in vigoare din 01.01.2007 si cu OG. 21/1992 privind protectia consumatorilor, modificata si completata ulterior inclusiv cu Legea 476/2006 si OG.174/2008 si declaram ca produsul livrat corespunde documentatiilor de executie ale fabricantului si este in conformitate cu reglementarile legale in vigoare in Romania si in Comunitatea Europeana.

Termenul de garantie comerciala este cel specificat in certificatul de garantie. Durata medie de utilizare a produselor este de 2-5 ani.

in perioada de garantie, furnizorul are obligatia de a repara sau inlocui produsele defecte. in cazul reparatiei, garantia se prelungeste cu perioada in care produsul s-a aflat in service. Operatiunile de readucere la conformitate se efectueaza in termenul specificat pe Bonul de preluare pentru fiecare produs in parte. in cazul in care reparatia produsului necesita o perioada de timp ce depaseste termenul specificat pe Bonul de preluare, departamentul tehnic va face o estimare a timpului necesar repararii produsului de comun acord cu clientul. Daca produsul nu poat fi reparat, la cererea cumparatorului, acesta va fi inlocuit de vanzator cu un produs echivalent sau mai bun ca performante in limita sumei achitate la data cumpararii sau se va restitui contravaloarea produsului respectiv tinand cont de valoarea acestuia la momentul producerii evenimentului daca evenimentul nu s-ar fi produs.

Perioada de garantie acordata pentru echipamentele mentionate decurge de la data cumpararii mentionata in factura si este stipulata in certificatul de garantie. Asigurarea de service in garantie se efectueaza la importatorul produselor, prin intermediul furnizorului, acesta din urma, avand rol de punct de colectare, in zilele lucratoare. Sesizarile vor primi un raspuns in termen de maxim 10 (zece) zile lucratoare.

Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc.), setari si instalari incorecte, surse defecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor, virusari, rescrieri gresite de BIOS etc. precum si produsele la a caror instalare s-au folosit incorect programele de instalare sau au fost utilizate alte drivere ori programe decat cele originale. Instalarea sau punerea in functiune a produselor de catre persoane neautorizate duc la pierderea garantiei.

Produsele software nu fac obiectul garantiei.

Produsele cumparate prin intermediul GamingGear sunt noi, in ambalaje originale si beneficiaza de garantie conform prevederilor legale si politicilor producatorilor. Garantia nu se extinde asupra materialelor consumabile.

Daca in momentul receptiei vei constata lipsa certificatului de garantie al produsului, trebuie sa ne anunti in maxim 48 de ore de la primirea produsului pe adresa de email sales@silstar.ro . Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

Pentru a putea beneficia de garantie, la trimiterea produsului in service, trebuie sa prezinti urmatoarele:

factura de achizitie a produsului in original (sau o copie a acesteia) certificatul de garantie comerciala in original, completat corect cu toate datele accesoriile si documentatia cu care a fost livrat produsul (inclusiv soft/drivere pe CD/DVD) descrierea pe scurt a defectului reclamat

In cazul solicitarii nejustificate de acordare a garantiei ne rezervam dreptul de a cere beneficiarului contravaloarea manoperei de investigare a produsului reclamat ca fiind defect (15 EUR fara TVA / ora, la cursul B.N.R. din ziua investigarii produsului).

Garantia se acorda numai la prezentarea facturii originale de vanzare (sau copie dupa acesta), impreuna cu certificatul de garantie. S.C SILSTAR COM S.R.L isi rezerva dreptul de a refuza sa acorde service in garantie daca nu se pot prezenta documentele de mai sus sau daca informatiile continute in acestea sunt incomplete.

Pierderea certificatului de garantie sau a facturii duce la pierderea garantiei . Stergerea seriei (serial number S/N) partiala sau totala de pe produse duce la pierderea garantiei . Nu se elibereaza duplicate pentru certificatul de garantie .

Garantiile pot fi atat direct cele ale producatorului, fie date de catre GamingGear.ro

Pentru a scurta timpii de interventie si pentru a ne permite sa te informam cat mai rapid asupra starii produsului tau, trebuie sa completezi formularul de retur RMA si sa-l trimiti pe adresa de email sales@silstar.ro

Descarca formular RMA

Clauze generale

- Garantia este valabila doar daca aparatul este pe teritoriul national al Romaniei.

- Produsele noastre se incadreaza in clasa SO-HO (Small Office & Home Office). In cazul in care aceste produse sint folosite intens si in medii ostile (sali de jocuri pe calculator, sali de internet, mediu industrial etc) garantia se limiteaza la un an de zile.

- Garantia se acorda fie prin repararea produsului fie prin inlocuirea sa. Inlocuirea se face in limita stocului existent sau la reinnoirea stocului.

- Toate produsele cumparate trebuie verificate in ceea ce priveste modelul cumparat, integritatea si aspectele estetice si exterioare in momentul ridicarii de la sediu si/sau primirii prin curier, in cazul unor probleme sau defecte exterioare intocmindu-se un proces-verbal cu curierul care a adus produsul. Orice reclamatie ulterioara in ceea ce priveste integritatea exterioara, aspectul, culoarea, modelul sau defectiunile care nu pot fi acoperite prin certificatul de garantie si/sau care se datoreaza unor forte exterioare, de orice natura, nu va fi luata in cosiderare.

RECEPTIA PRODUSULUI IN SERVICE-ul SILSTAR.ro

- In cazul in care aveti un produs defect il trimiteti la service-ul SILSTAR prin prezentarea personala la sediu impreuna cu produsul defect sau prin curier.

- Produsul trebuie sa fie insotit de certificatul de garantie in original emis de SILSTAR.ro si actul de achizitie al produsului in original sau copie. Acestea se pot trimite si ulterior agentului de service prin email, fax sau curier.

DIAGNOSTICAREA PRODUSULUI

- In majoritatea cazurilor, se face la un service autorizat in maxim 72 de ore de la intrarea in service (unele unitati de service autorizat nu au un termen de diagnosticare ci direct de rezolvare care este de maxim 15 zile) - Pentru verificarea statusului unui produs din service, va trebuie sa reveniti cu un telefon sau email la departamentul service in minim 3 zile de la intrarea in service daca nu este comunicat altfel de catre agentul de service care va prelua produsul in servic.

EMEDIEREA SI RETURUL CATRE CLIENT

- Durata de rezolvare a unui produs in garantie este de maxim 15 zile insa pot aparea cazuri (rare) cand datorita lipsei de stoc a unei piese durata de rezolvare sa fie putin mai lunga.

- Un produs poate fi reparat total sau partial, inlocuit cu unul identic sau similar.

- In momentul in care produsul este rezolvat, clientul va fi instiintat telefonic pe numarul lasat in fisa de service.

- Produsul se poate ridica din service numai in baza fisei de service care s-a semnat de catre client si de agentul de service Silstar la receptia produslui.

- Clientul are obligatia de a ridica aparatul in maxim 30 de zile de la data cand a fost anuntat ca produsul este reparat/nu poate fi reparat/de la refuzul de reparatie dat. In cazul in care produsul nu este ridicat in termen de 30 de zile de la instiintare, se aplica o taxa de depozitare de 5 lei/zi. In situatia in care produsul nu este ridicat in termen de 90 de zile de la instiintare, clientul accepta sa renunte la dreptul de proprietate asupra acestuia, iar bunurile vor fi considerate ca fiind lasate la dispozitia S.C. SILSTAR COM S.R.L.